İl Müftülüklerinin idari sorunları var!

Büyükşehir Yasası ile yeni kurulan ilçe müftülüklerinde altyapı sorunları yaşandığını, personel, demirbaş ve araç gereç olmaması nedeniyle idari işlerin zamanında, etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesinde sıkıntılar olduğunu, hizmetin sunumunda, sevk ve idarede, personel özlük işlerinin takibinde uzmanlaşmış memur olmaması nedeniyle işlerin aksadığı şeklinde bilgi geldiğini söyleyen Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, özellikle Büyükşehir İl Müftülüklerinde idari sıkıntılar yaşandığını belirterek şunları söyledi: “Büyükşehir İl Müftülüklerinden yeni kurulan müftülüklere geçici görevle personel görevlendiriliyor. Bazı bölgelerimizde geçici bile olsa görevlendirilecek personel bulunamıyor. Kimi personel geçici görevlendirmeye karşı çıkarak gitmek istemiyor. Bunlar hizmetin sunumunda ciddi sıkıntılar oluşturuyor.”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, özellikle yeni kurulan veya kurulacak olan müftülüklere işi bilen personel takviyesi yapması ve eğitmesi gerektiğini söyleyen Özdemir, açıklamasına şöyle devam etti. “Özellikle Büyükşehir İl Müftülüklerinde yönetim sorunları başta olmak üzere, idari yapılandırma, finansman sıkıntıları, fiziki altyapının yetersiz olması, denetim ve istihdam sıkıntılarının hissedilir derecede olması hizmette aksamalara neden oluyor.

İl Müftülerinin yetki ve görev paylaşımı konularında dikkat etmeleri gerekir. Amir ve memur sorumluluklarını ve görevinin nerede başlayıp nerede bittiğini bilmelidir. Kimse sorumluluktan kaçmamalıdır. Sorumluluğun verilmesi, görev bilincinin oluşturulması müftülerin idari sorumlulukları arasındadır.

633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri hakkında Kanunun (1) Sayılı Cetvelinde birimler ayrı ayrı belirtilmiştir. Bu birimlerin farklı görevleri var. Bir müftü, bu görevleri ilgili memurun sorumluluğuna bırakmaz ve kendi uhdesinde tutmaya kalkarsa hizmet aksar. Bu nedenle (1) sayılı cetvelde belirtilen birimler, ilgili memurların sorumluluğuna bırakılarak görev ve yasalar çerçevesinde yetki paylaşımı yapılmalıdır. Amir, her şeyi tek başına yapamaz. Aksi halde kargaşa meydana gelir ve hizmet aksar. Hizmetin aksaması demek, vatandaşın sunulan hizmetten etkin bir şekilde yararlanamaması demektir.

Hac ve Umre Büroları sadece İl Müftülükleri bünyesinde olmalı, ancak ilçe müftülükleriyle de koordinasyon halinde çalışılmalıdır. İlçe Müftülükleri yönlendirme ve rehberlik çalışmalarına destek olmalı, ayrıca ilçe müftülüklerine katkı payı verilmelidir.

Din-Bir-Sen olarak, İl ve İlçe Müftülüklerinin sağlıklı bir şekilde çalışmasından yanayız. Vatandaşların etkin din hizmeti alabilmesi müftülüklerin çalışmasına bağlıdır. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın müftülüklerde yaşanan sıkıntıları gidermesi için ciddi bir çalışma başlatması gerekir. Bu anlamda yapılan çalışmaları destekleriz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Menü
 
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
İletişim
Bize Ulaşın
0312 232 70 20
[email protected]
Din-Bir-Sen | Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21
Maltepe Çankaya / Ankara
Tel :+90 312 232 70 20
Fax :+90 312 232 70 21
Gsm:+90 530 505 63 36

[email protected]

 

Vergi Dairesi : Mithatpaşa V.D.        Vergi Numarası : 879 062 1718
IBAN NO : TR56 0001 0004 7152 5286 9150 01


 

© 2012 Tüm Hakları Saklıdır
Tasarım & Yazılım :
Networkbil.net