Memurun Yüzünü Güldürecek Taleplerimiz

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Lütfi ŞENOCAK Hükümet yetkilileri ile Kamu sendikaları arasında ilk defa yapılacak olan Toplu Sözleşmeye ilişkin bir basın açıklaması yaptı ve DESK’ in toplu sözleşme taleplerini deklare etti.

Şenocak “ Toplu sözleşme başarısı ne hükümetin ne de yetkiliyiz diye ortada gezinen konfederasyona aittir. Toplu sözleşme 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda halkımızın teveccühü ile kabul edilmiş ve Anayasada yerini almıştır. Hükümetle toplu sözleşme yapma hakkını kamu sendikalarına tanıyan Yüce Türk milletine teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Şenocak “Bazı sendikalar biz bu hakkı aldık diye övünecekleri yerde Sendikalar Kanunun referandumdan 1,5 yıl sonra çıkmasının hesabını vermelidirler,  buradan yetkili konfederasyona sesleniyorum önce hesap verin sonra masaya oturun.” Dedi

Şenocak “Diğer Konfederasyonların taleplerini inceledik. Yetkili Konfederasyon bu işe hazırlıksız yakalanmış olacak ki Memuru yine sukutu hayale uğratacak taleplerle masaya oturmaya hazırlanıyor. Hazırlamış olduğu taleplere kendisi bile inanmayan Yetkili Konfederasyonun yöneticilerinde, taleplerini hükümet nezdinde kabul ettirecek iradeyi göremiyoruz. Bu talepler Memuru kandırmaya yöneliktir. Memurlar bu oyunu bozacaktır.” Dedi.

Şenocak “Yoğun çalışmalarımızın neticesinde Memur tarafından kabul görecek, Hükümetinde hayır diyemeyeceği taleplerimizi hazırladık. Bunları siz değerli kamuoyuyla paylaşıyoruz;

1-      Öncelikle Kamu çalışanları arasında oluşturulan statü farklıklarının giderilmesi için 4-B’li ve 4-C’ li çalışanlar ile Vekil İmam-Hatip, Vekil Ebe vb. geçici statüde çalışanlar 01 Temmuz 2012 tarihi itibariyle kadroya geçirilmelidir.

2-      Memur Taban aylığı 01 Temmuz 2012 tarihi itibariyle ek ve yan ödemeler hariç net 1800 TL olarak belirlenmelidir.

3-      Memur taban aylığına 2012 yılı için 75, 2013 yılı için 100 TL seyyanen zam.

4-      2012 yılı ilk altı ayı için % 9,  ikinci altı ayı için %6 olmak üzere toplam  % 15’ lik zam.

2013 yılı ilk altı ayı için %7, ikinci altı ayı için %8 olmak üzere toplam %15’ lik zam.

5-      Memurun kendisinin evlenmesi halinde 1500TL, Oğlu veya kızının evlenmesi halinde 1000TL çeyiz yardımı yapılmalıdır.

6-      Memurun kendinin vefatı halinde ailesine net 5000-TL, eşinin veya çocuklarının vefatı halinde net 2500TL ölüm yardımı yapılmalıdır.

7-       Memurun ilk Çocuğuna 1000 TL, İkinci çocuğuna 750TL, üçüncü çocuğuna 500TL Doğum yardımı yapılmalıdır.

8-      Memura 250 TL eş yardımı yapılmalıdır.

9-      Çocuk yardımında yaş aralıklarının kaldırılarak çocuk başı 50 TL yardım yapılmalı, Memurun Üniversite okuyan çocuklarına çalıştığı Kurumca Burs verilmesinin önü açılmalıdır.

10-   Memura yapılan giyim yardımının asgari 150 TL olarak belirlenmelidir.

11-  Memuriyette alınan ek ödeme, mesai, döner sermaye vb. gelirlerin emekli aylığına yansıtılması temin edilmeli.

12-  Emniyet çalışanlarına, Diyanet çalışanlarına, hekim dışı sağlık personeline, eğitim ve öğretim sınıfında çalışan personelin özel hizmet tazminatı oranlarının yeniden düzenlenerek hepsine 50’ şer puanlık bir artış sağlanmalıdır.

 

13-  Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına şamil olmak üzere ek ders ücretlerinin 2012 yılı için net 10 TL, 2013 yılı için net 15 TL olarak belirlenmesiyle beraber Öğretmenlere Resmi tatillerde, sağlık, düğün ve 1. derece yakınlarının vefatı halinde ek ders ücreti ödenmeye devam edilmesi sağlanmalıdır.

14-  Tüm Kamu Çalışanlarının yol ve yemek giderlerinin karşılanması temin edilmelidir. Kamu çalışanlarına Yol ve iaşe bedeli olarak günlük 10 TL verilmelidir.

15-  Mesai ve nöbet ücretleri yeniden gözden geçirilmelidir.

16-  Hafta sonu ve resmi tatillerde çalışma mecburiyeti olan kamu görevlilerine mesai ücreti verilmelidir.

17-   Memurların Emekli taban aylığı 1500TL olarak belirlenmeli ve toplu sözleşmede emekli memurlar için ayrıca %’lik zam oranları belirlenmelidir.

18-  Emekli dernek ve sendikalarının Kamu Sendikacılığı kategorisinde değerlendirilerek kaynaktan aktarım yapılması için gerekli düzenleme yapılmalıdır.

19-  Sendikalı çalışanlara Yıllık 250 TL Toplu sözleşme primi verilmelidir.

20-  Kurum İdari Kurul toplantıları merkez ve taşrada olmak üzere ayrı ayrı yapılamalıdır. Lokal sorunların her işyerinde oluşturulacak İdari kurullar vasıtasıyla çözüme kavuşturulmalıdır.

21-   Kamu Kurumlarında hizmet alımı yapılan kadroların (Hizmetli ve Bekçi gibi) ikinci bir işleme gerek kalmaksızın Genel İdari Hizmetler Sınıfı içerisinde yer alan Memur, VHKİ kadrolarına tahvil edilmelidir.

22-   Kurumlara ait vakıflarda, derneklerde veya şubelerinde sendika temsilcilerinin doğal üye olarak yer alması sağlanmalıdır. (örneğin TDV ve şubelerinde)

23-   Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yayın organlarında asgari 2 sayfa sendikaların veya STK’ ların önemi ve çalışanın kanuni haklarına yer verilmelidir.

24-  Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşların aylık ve yıllık harcamaları, bütçe raporları internet sitelerinde yayınlanmalıdır.

25-  Maliye Bakanlığınca tüm Kamu Kurumlarında bulunan Araç ve Şoförler merkezde ve taşrada oluşturulacak havuzda toplanarak kamudaki araç saltanatına, israfa son verilmelidir.

26-  2005 yılından sonra göreve başlayan memura 1 Derece verilmelidir.

27-  Merkez ve taşrada Cuma günü mesai saatlerinin 08.00-11.30 / 13.30-18.00 olarak belirlenerek, Cuma namazı kılmak isteyen personele gereken kolaylığın sağlanması temin edilmelidir.

28-   Hekim dışı Sağlık personeli ve Diyanet çalışanlarının Askerliklerini Meslekleri ile ilgili görevlerde yapmalarının temini için gerekli yasal düzenleme yapılmalıdır. Bu statüde askerlik yapan personel gerek kışla içinde gerek kışla dışında görevlendirilebilmelidir.

29-  Askere giden kamu görevlilerine maaşlarının 1/3’ ü ödenemeye devam edilmeli, Askerlik süresince ilgilinin emekli kesenekleri yatırılmalıdır.

30-  Tahsili aynı olan tüm memurlar için eşit ek gösterge rakamları belirlenmelidir.(İdareciler hariç)

Şenocak “Bir hususun daha altını çizmek de fayda görüyorum. Biz taleplerimizden ziyade Memur-Senin toplu sözleşme masasındaki maharetini görmek adına Memur Senin kamuoyuyla paylaştığı taleplerle masaya oturulmasını kabul ediyoruz. Yapacakları toplu sözleşmeyi yakından takip ediyor, hangi önerilerini hükümet nezdinde itibar gördüğünü ve bu taleplerin gerçekleşme oranlarını merakla bekliyoruz. Yasayı biz çıkardık diye her yerde avazı çıktığı kadar bağıran Memur-Senin istediğini alamaması durumunda karşısında Kamu çalışanları adına Konfederasyonumuz, Kamu-Sen, BASK ve Hak-Seni bir blok oluşturmaya, Memur Sene gerçek sendikacılığı öğretme adına eylem ve grev yapmaya   davet ediyoruz.” Dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Menü
 
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
İletişim
Bize Ulaşın
0312 232 70 20
[email protected]
Din-Bir-Sen | Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21
Maltepe Çankaya / Ankara
Tel :+90 312 232 70 20
Fax :+90 312 232 70 21
Gsm:+90 530 505 63 36

[email protected]

 

Vergi Dairesi : Mithatpaşa V.D.        Vergi Numarası : 879 062 1718
IBAN NO : TR56 0001 0004 7152 5286 9150 01


 

© 2012 Tüm Hakları Saklıdır
Tasarım & Yazılım :
Networkbil.net