Sendikamızın Misyonu
· Din-Bir-Sen, 4688 sayılı Sendikalar Kanunu'nun ILO normları çerçevesinde yeniden düzenlenmesi için gerekli çalışmaları yaparak, sendikal mücadele başlatır.
· Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası'nın içindeki eksikliklerin düzeltilmesi için öneriler sunarak daha faydalı bir yasanın çıkması için çalışır.
· Çalışma hayatından, mevzuattan, toplu görüşmeden, örf ve adetten doğan hususlarda, üyelerini ve mirasçılarını temsilen davaya ve husumete ehil olur, bu davaları takip eder, üyelerine ve mirasçılarına adli yardımlarda bulunur.
· Mevzuat ve uluslararası anlaşma, sözleşme hükümlerine göre toplanan ulusal ve uluslararası kurullara gerektiğinde temsilci gönderir.
· Din-Bir-Sen, kurulu bulunduğu hizmet koluna giren iş yerlerinde çalışan memur ve kamu görevlilerini çatısı altında örgütlemeye çalışır.
· Din-Bir-Sen, mihrap ve minber arasına sıkışan din görevlisini yeniden toplumun önüne önder (imam) vasfıyla çıkarmak için çalışır.
· Amaçlarına ulaşabilmek için ulusal ve uluslararası sempozyum, seminer, konferans, panel, açıkoturum, kurultay ve kurs gibi eğitici ve kültürel faaliyetlerde bulunur.
· Hizmet kolunda başarılı çalışmalar yapmış üyelerine sahip çıkarak, onları ödüllendirir, çalışmaların devam ettirilmesi, tanıtılması için gerekli desteği sağlar.
· Üyelerine ve ailelerine hizmet için, sağlık, tatil, dinlenme, lokal, misafirhane, kreş, yurt, spor ve benzeri ekonomik ve sosyal tesisler kurar, kurulmasına yardımcı olur ve işletir.
· Üyelerinden başarılı olanların ödüllendirilmesi, başarısız olanların kamu hizmetinin arttırılması için idare ile görüşmeler yapar.
· Üyelerinin ve toplumun kültürel gelişmesine katkıda bulunabilmek için kütüphane, kitapevi ve basımevi kurar ve işletir. Kitap, broşür, bülten vb. süreli ve süresiz yayınlar yayımlar.
· Herhangi bir bağışta bulunmamak kaydıyla evlenme, doğum, hastalık, ihtiyarlık, ölüm, açığa alınma, işsizlik gibi mağduriyet hallerinde yardım ve eğitim amacıyla sandıklar kurar.
· Herhangi bir bağışta bulunmamak kaydıyla üyeleri için kooperatifler kurulmasına yardım eder ve nakit mevcudun yüzde onundan fazla olmamak kaydıyla bu kooperatiflere kredi verir.
· Üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek amacıyla uluslararası sendikal örgütlere üye olabilir, genel kurul ve toplantılara katılabilir.
· İslam coğrafyasındaki sendikalar başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ile sıkı bir işbirliği sağlanması için gerekli çalışmaları yapar.
· Din-Bir-Sen, din görevlisinin olması gereken sosyal pozisyonunu tarihten ve güncel örneklerle ilmi bakış açısıyla ortaya koyar. Din görevlisinin toplumda hak ettiği konuma gelmesi için çalışır.
· Etkin kampanyalar ve halkla ilişkiler çalışmalarıyla din görevlileri ve vakıf çalışanlarının sorunlarının tanıtımını sağlar.
· Din-Bir-Sen, hizmet kolu ile ilgili bilimsel ve akademik çalışmaların yapılmasını sağlayarak, fikri zemin hazırlar.
· Ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeleri yakın takibe alarak, üyelerine donanımlı bilgi akışını sağlar, sorunların takipçisi olur. Bütün bu çalışmalar için hizmet alanıyla ilgili ihtisas komisyonları oluşturur.
· İmkanlar dahilinde üyelerin çocuklarına burs imkanı sağlar.
· Din-Bir-Sen, il ve ilçe teşkilatlarına özel önem verip onların sorunlarıyla birebir ilgilenerek, ekonomik olarak katkıda bulunur.