Desk ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak teşkilat çalışmalarına gittiği Karaman ve ilçelerinde, devam etti. Din-Bir-Sen,Türkiye’nin farklı İl, İlçe ve en ücra köşelerine giderek orada bulunan din görevlilerinin dertlerini, yaşadıkları sıkıntıları dinleyerek, onların bu konudaki mağduriyetlerini giderme noktasında müzakerelerde bulunup çözümler üretmeye devam ediyor.
Şenocak’ın bu seferki durağı Karaman Ayrancı ve Kazım Karabekir İlçe Müftülükleri oldu. Önce Ayrancı ilçe Müftüsü Emin Yüksek’imakamında ziyaret etti.Karşılıklı samimi müzakerelerde bulunuldu. Ziyarette, Din-Bir-Sen İl Başkanı Ramazan Büyükzengin ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Şenocak, daha sonra ilçe müftüsüyle birlikte toplantı salonuna geçerek din görevlilerine hitap etti.Konuşmasında “ Din-Bir-Sen’in diğer sivil toplum örgütlerinden farklılığını anlatarak; 2009 yılında kurulmalarına rağmen, genç ve heyecanlı kadrosu ile birçok başarının öncüsü olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade etti. “Din-Bir-Sen olarak özellikle ürettiğimiz projelerin şimdi hayata geçiriliyor olması sendikacılığı ne derece önemsediğimizi ve bu konuda ne kadar hassasiyetle yaklaştığımızı gösterir”, dedi.
Şenocak, özellikle Din-Bir-Sen’in proje üreten ve ötekileştirmeyen çalışma yapısı ile din görevlilerimizin her zaman yanında ve sıkıntılarının çözümü noktasında da öncü sendika niteliğini korumaktadır”, dedi.
Daha sonra Kazım Karabekir ilçesine geçildi.İlçe müftüsü Mehmet Yorulmaz makamında ziyaret edildi.Kurum içi sorun ve sıkıntılar karşılıklı müzakere edildi.Burada da kaymakamlık toplantı salonunda Genel Başkan Lütfi Şenocak Din görevlilerine hitap etti.Konuşmasında Din-Bir-Sen in kuruluşundan bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalar anlatıldı.Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile yapılan görüşmenin detayları anlatıldı.Özellikle burada ki konuşmada “pansiyonlu Din Eğitim Merkezleri”üzerinde duruldu.Şenocak konuşmasında” Ülkemizin her yöresinde -ilçelerde, kasabalarda, köylerde, mezralarda- görev yapan kardeşlerimizin en önemli sorunlarından biri çocuklarının eğitimidir. Çocuklarının şehir merkezlerinde iyi bir eğitim almasını isteyen din görevlilerimiz, ya şehir merkezlerine gelebilmek için hizmetli kadrosuna geçiyor ya da okullara yakın yerlerde köhne evler tutup çocuğuyla birlikte eşini oraya bırakıp kendi imkanlarıyla eğitimini sağlamaya çalışıyor. Bu da görevlimizi hem zihinsel hem de bedensel olarak meşgul etmektedir. Din görevlilerimizin verimli bir şekilde hizmetlerini sürdürebilmesi için çocuklarının eğitim sorunu çözülmelidir. Bunun yolu da masrafları Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılanmak üzere Pansiyonlu Din Eğitim Merkezlerinin açılmasıdır. Bu merkezlerde din görevlilerimizin çocuklarının yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çocuklarına da barınma ve eğitim imkanı sağlanabilir. Buralarda barınan çocuklarımız bir yandan ilk, orta ve yüksek öğrenimini sürdürürken diğer yandan da temel dini bilgileri alabilme imkanına kavuşacaklardır. Bu hizmetin sürdürülmesinde ek ders ücreti ödenmek suretiyle din görevlilerimizden istifade edilebilir. Bu uygulamaya atıl olan Kur’an Kursu binalarının revize edilmesiyle başlanabilir. Dedi.