Diyanet'in Sözlü Sınavlarında Yeni Dönem! |
|
|
Bu Yönetmelik, Diyanet İşleri Başkanlığında ilk defa Devlet memuru olarak atanacaklar, halen görevde olup görevini veya görev yerini değiştirmek isteyenler Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına (MBSTS) katılacaklar hakkında uygulanacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği'nin MADDE 4'te öyle bir değişiklik yaptı ki, sözlü sınavlarının amaç ve kapsamlarını genişletti.
Yapılacak olan sözlü sınavlara girecek aday ve personelden, yüzüne oku, ezberlerin neresi ve şurasını oku gibi kavramların yanına yeni eklemeler yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği MADDE 4'ün e bendinde;
e) Sözlü sınav: Bir kadroya atanmak isteyenlerin bilgilerini ölçmek, atanacağı görevin özelliğine göre becerilerini, davranışlarını, ifade ve temsil yeteneğini” ve genel durumunu değerlendirmek maksadı ile yapılan sınavı, ifade eder.
Kişinin yatkınlık ve öğrenime bağlı olarak bir işi başarma ve bir işlemi amaca uygun olarak sonuçlandırma yeteneği, maharetini gösterecek.
Davranışlarını; Komisyon yetkilileri söz konusu cümle de, adaylara sert tepki göstererek fiziksel tepkilerini ölçebilecek.
İfade ve temsil yeteneğini: Kuruma ayak uydurabilecek, kendini sürekli geliştiren, öğrenmeye hevesli, Din ve Diyanet hizmetlerini yerine getirebilecek, bilgili, kültürlü ve dinamik, Sözlü ifade ve temsil yeteneği gelişmiş, İnsan ilişkileri güçlü, Analitik düşünebilen, çözüm sunabilen, dışa dönük, sonuç odakli çalışmayi seven aday ve personel arayacak.
Genel durumunu değerlendirmek; Aday ve personel için burası da çok önemli bir kavramdır. Giyimi, Kuşamı,Hal ve Hareketi,oturuş ve kalkışına varıncaya kadar imtihana tabi tutulabilecekler.
Kısaca, Aday ve personel, sözlü sınavlarda bütün becerilerini ve marifetlerini göstecek.Kur'an-ı Kerim-i ne kadar iyi bilirseniz bilin, Fıkah alanında ne kadar üstün olursanız olun bunlar yeterli olmayacak, Ahlah eğitiminden tutun beşeri münasebetlerinize varıncaya kadar sözlü sınava tabi tutulabileceksiniz.
|
Yorumlar |
|
|