Din-Bir-Sen, üyelerine yapılan haksız ve hukuksuz idari uygulamaların peşini bırakmıyor. Üyelerinin mağduriyetine neden olan idari işlemlere karşı adeta savaş açan Din-Bir-Sen, açtığı davaları kazanarak üyelerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Son olarak Kütahya İl Başkanı Hasan Karahan’a yapılan idari işleme karşı dava açan Din-Bir-Sen, bu davayı da kazanarak her zaman üyelerinin yanında olduğunu gösterdi.
Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında, Kütahya İl Başkanımız, Alaaddin Camii Müezzin Kayyımı olarak görev yaparken hakkında yapılan soruşturma sonucunda Kütahya İli Tunçbilek Kasabası, Demirbilek Mah.Camiine atanmasına ilişkin 22.09.2014 tarih ve 1385 sayılı idare işleminin hukuka aykırı olduğu, aynı zamanda sendikamız Kütahya İl Başkanı ve üyesi bulunduğu gerekçesiyle açılan davayı kazandıklarını belirtti.
Şenocak şunları söyledi: “İşlemin dayanağı olan soruşturma sonucunda kendisine kınama, aylıktan kesme ve görev yerinin değiştirilmesi işlemlerinin birlikte uygulanmasıyla aynı gerekçelerle 3 kez cezalandırıldığını, savunmasının alınmadığı hususlar hakkında işlem yapıldığı, somut gerekçe ileri sürülmeksizin kişisel kin ve garez ile hareket edildiği ileri sürülerek yürütmenin iptali istenmiştir.
Eskişehir 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği karar emsal niteliktedir. Bu nedenle dava önemlidir. Eskişehir 2. İdare Mahkemesi Esas No: 2015/9, Karar No: 2015/1055 dosyasında görüşülen davada İdare Mahkemesi şu kararı verdi: “4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme kanununun 18. Maddesinde; ‘-(Değişik madde: 24/06/2004 – 5198 S:K:/3. Md.) Kamu görevlileri, iş saatleri dışında veya işverenin izni ile iş saatleri içinde sendika veya konfederasyonların bu Kanunda belirtilen faaliyetlerine katılmalarından dolayı farklı bir işleme tabii tutulamaz ve görevlerine son verilemez. Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez. Kamu İşvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz.’ Şeklinde hüküm bulunmaktadır.
Davacı Din-Bir-Sen üyesi hakkında soruşturma sonucunda kınama ve aylıktan kesme cezalarının verildiği, idari olarak görev yerinin değiştirildiği, yapılan atama hukuka uygun bulunmakla birlikte, sendika başkanı olan davacının 4688 Sayılı Yasanın 18. Maddesi gereğince Merkez camilerinden birine atamasının yapılması gerekirken, başka bir ilçeye bağlı bir kasabaya atamasının yapılmasında hukuka aykırılık görülerek dava iptal edilmiştir.”