DİYANET’TE PERSONEL ALIMI DEĞİŞİYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "2018 yılı içerisinde Diyanet Akademisi adıyla yeni bir akademi kuracağız. Bu akademi Müftü, Vaiz, İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kuran Kursu Öğretmenlerinin meslek öncesi eğitimi ve meslek içi eğitimleriyle ilgilenecek” açıklamasının ardından 2022 yılında “Diyanet Akademi” kanun teklifi meclise sunuldu. Bu kanun teklifiyle birlikte birçok konuda değişiklik olacak.

Diyanet eğitim ve ihtisas merkezlerinin statüsü değişiyor

"Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi Müdürü" ibaresi "Diyanet İşleri Başkanlığı Dini İhtisas Merkezi Müdürü, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi Müdürü, Kur'an Eğitim Merkezi Müdürü" olarak değişiyor. Ayrıca eğitim görevlileri Diyanet Akademi Eğitim görevlisi olarak değiştirilerek köklü değişikliğe gidilecek. Diyanet Akademisi doğrudan Başkan’a bağlı olacak ve Din Hizmetleri Sınıfına ait kadrolara atanacak olan aday din görevlilerinin mesleki eğitimi ile hizmet içi eğitim faaliyetleri ve yurt dışından gelen din görevlilerine yönelik eğitim faaliyetlerini Diyanet Akademi yürütecek.

Akademide ders vermek isteyen kişiler dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olup dini yüksek ihtisas merkezinde eğitimini tamamlamış veya ilahiyat alanında doktora yapmış olanlar arasından; dini musiki, kıraat gibi özel yetenek gerektiren konularda ise dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olanlar arasından Başkanlıkça yapılacak sınavda başarılı olanlar Diyanet Akademisinde eğitim görevlisi olarak atanabilecek.

Diyanet Akademisi Başkanlığında, sözleşmeli personel istihdam edilebilecek, KPSS puan sırasına göre atama yapılacak her bir pozisyonun üç katına kadar aday arasından Başkanlık tarafından Akademiye giriş için yapılacak sözlü veya uygulamalı sınavda başarı sırasına göre aday, din görevlisi olarak belirlenecek. Başkanlık tarafından belirlenen aday din görevlileri, Diyanet Akademisinde mesleki eğitime alınacak. Akademinin eğitim süresi 6 ay ve 3 yıl arasında olacak. Sözleşmeli olarak atananlar 3 yıl başka bir yere atanamayacak. Aile mazeretine bağlı yer değiştirmelerde istihdam edilen sözleşmeli personelin eşi, bu personele tabi olacak.

Adaylar Eğitim süresi Boyunca ücret alabilecek

Aday din görevlilerinden mesleki eğitimi Müezzin Kayyım olanlara (5.000), İmam-hatip ve Kur'an Kursu Öğreticisi olanlara (6.000), Vaiz olanlara (7.000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın, Aday din görevlileri her ay harçlık alabilecek.

Din-Bir-Sen olarak Diyanet Akademinin, camiamız için iyi bir hizmet olacağını düşünüyoruz. Kanun teklifinin biran önce meclisten geçirilip camiamızın hizmetine sunulmasını arzu ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Menü
 
Ana Sayfa
Foto Galeri
Video Galeri
İletişim
Bize Ulaşın
0312 232 70 20
[email protected]
Din-Bir-Sen | Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21
Maltepe Çankaya / Ankara
Tel :+90 312 232 70 20
Fax :+90 312 232 70 21
Gsm:+90 530 505 63 36

[email protected]

 

Vergi Dairesi : Mithatpaşa V.D.        Vergi Numarası : 879 062 1718
IBAN NO : TR56 0001 0004 7152 5286 9150 01


 

© 2012 Tüm Hakları Saklıdır
Tasarım & Yazılım :
Networkbil.net